Tandreglering

Invisalign – den nästan helt osynliga tandställningen

Beijer tandläkarpraktik erbjuder Invisalign som behandlingsmetod, tekniken använder sig av skenor som skräddarsys för dina tänder. De är formade på så sätt att dina tänder flyttas lite i taget. Skenorna skiljer sig endast lite från hur dina tänder är placerade, sedan övergår du till nya skenor som skiljer sig lite från de förra. Sedan fortsätter processen på det sättet till dess att du har tagit dig igenom hela serien av skenor och det önskade resultatet är uppnått.

Skenor ska användas under hela dygnet, natt som dag. När du äter är den enda gången du tar ut dem, borstar tänderna eller använder tandtråd. Du rengör enkelt skenorna med ljummet vatten.

Om vi tycker att Invisalign är rätt metod för dig så upprättar vi en detaljerad behandlingsplan med hjälp av ett virtuellt 3D-verktyg. Det innebär att vi inledningsvis tar ett digitalt avtryck av dina tänder (läs mer om det här) som överförs till ett system var planering kan utföras. Detta systemet låter dig även se ett förväntat slutresultat, redan innan behandlingen har påbörjats.

Inman Aligner – Alternativ till tandställning

Inman Aligner är ett modernare alternativ till tandställning med räls. Konstruktionen är gjord i klar plast vilket medför en smidigare användning och ser bättre ut medan den används. Behandlingen tar vanligtvis endast 6- 16 veckor. Den tillåter patienter, som inte vill använda en traditionell tandställning för att korrigera sina tänder, ett bra alternativ som innebär mindre obehag och lägre utgifter.

Inman Aligner applicerar ett jämnt och lätt tryck mot tänderna som för dem till dess rätta position. Den kan dessutom enkelt tas bort när man känner för det, exempelvis när man ska äta eller borsta tänder. Den ska användas i 16-20 timmar per dygn för bästa effekt. När tänderna har rätats ut till det önskade läget, fästs en diskret ställning på insidan av tänderna för att hålla dem på plats.

Barn- och ungdomstandvård

Genom ett avtal med Västra Götalandsregionen har vi möjlighet att erbjuda dig fri tandvård till och med det år du fyller 24. Vilket betyder att det inte kostar något att undersökas och behandlas av tandläkare Läs mer

Tandreglering

Vi erbjuder olika typer av tandreglering. Läs mer

Ny patient

Vi har för närvarande möjlighet att ta emot nya patienter. Hör av er om tider och priser. Läs mer